Zorgen is kunst

Jennifer is afgestudeerd verpleegkundige met een specialisatie in de palliatieve zorg en zorgtechnologie. Daarnaast brengt ze kunst en de zorg bij elkaar in haar serie 'Helden'. Wie zijn deze helden?
Deel dit verhaal:

Ze is werkzaam als verpleegkundig specialist en vraagt zich af of het jou en mij ook opvalt? Ze is van mening dat het ons allen wordt opgedragen. Op haar beurt zet ze grote vraagtekens bij het spelen van een 'rol' in de media: "Laat haar maar op de achtergrond een bed opmaken en als het even kan ook nog een wit uniform aantrekken". Waarom?

 

Verzoekje

Kunnen we daar mee ophouden? We zijn een zelfstandige, hooggekwalificeerde beroepsgroep die het maar al te graag om een ander laat draaien maar nu is het tijd om duidelijkheid te scheppen. Er word veel te veel over ons gepraat, niet met ons.

 

"Helaas, we kunnen niets meer voor u doen"

 

Ik ben Jennifer Bergkamp en sinds kort mag ik mezelf een hooggekwalificeerde verpleegkundige noemen. En ik heb een specialisme Palliatieve zorg en Zorgtechnologie. Ik kom in beeld nadat je met een arts een "Helaas, wij kunnen niets meer voor u doen"-gesprek gehad hebt of als het niet langer om kwantiteit maar kwaliteit van leven gaat. Ik pak de regie binnen een netwerk van zorgprofessionals die met elkaar zorgdragen voor een waardevol einde. Dat houden coachende gesprekken in met cliënten en hun mantelzorgers, ziekte inzicht, verpleegkundige interventies, verpleegtechnische (risicovolle) handelingen, een analyserende blik en een behoorlijke intelligentie om dit allemaal te kunnen overzien en op tijd in te kunnen grijpen. Daarnaast word ik ingezet als er vragen zijn over verantwoord thuis blijven wonen en hoe dit mogelijk te maken met technologische hulpmiddelen. Van tilliften tot slimme deursloten, van personenalarm tot lichtknopjes met afstandsbediening. Ik heb verstand van de aanvraagprocedures en de vergoedingen middels verzekeringen of WMO.

 

"Een leven lang leren"

 

Ik heb gekozen voor het prachtige vak verpleegkundige omdat ik het machtig vind om mijzelf te blijven uitdagen, het vak is namelijk een keuze tot een leven lang leren; het is mijn verantwoordelijkheid om op de hoogte te blijven van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen die nooit stil blijven staan, echt nooit!

 

Kunst van de zorg, maar wel autodidact!

Een verpleegkundige is een zelfstandige beroepsgroep die niet onder de verantwoordelijkheid valt van een arts en ik werk niet in het wit; dat heeft namelijk enkel een functie in de media en niet in mijn praktijk. Ik heb vijf van mijn collegae, echte vakmensen met passie voor wat ze doen, mogen portretteren. Vanaf 20 februari zullen deze portretten in pastel met hun verhalen te zien zijn in de expositie Helden in de Zorg. Een prachtige expositie volledig in het teken van de zorghelden en hun verhaal met naast mijn portretten ook prachtige foto's van Erik de Rijk van deze mooie vakmensen in actie. En als je dan toch een kijkje komt nemen op de expo; doe dan gelijk mee met de nominatie van je eigen zorgheld en maak kans op een dinercheque voor 4 personen voor zowel jou als jouw genomineerde held!

 

Portretten bezichtigen?

Alle mooie portretten zijn van 18 februari tot en met 3 april 2022 te zien in de expositie HELDEN IN DE ZORG bij KCA in het oude Raadhuis, Dorpstraat 9 te Aalsmeer. Op vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen 14:00 en 17:00 uur ben je van harte welkom om te bezichtigen.

 

Emanuel

Hier bouwen we aan de toekomst van de zorg, bouw jij met ons mee?

Meer verhalen uit de zorg

Croupier of doktersassistente? Allebei!

Jessica Lisman werkt als croupier bij Holland Casino. Maar sinds de coronavirus aanwezig is, kan zij daar tijdelijk niet meer werken. Zij koos ervoor om te focussen op haar interesse in de zorg. Welk richting heeft zij uiteindelijk gekozen en waarom?
Lees verder

Van zij-instromer tot speltherapeut

Gwen is 48 jaar en werkzaam als speltherapeut in de jeugdzorg en in de verstandelijk gehandicaptenzorg. De route die ze hiervoor heeft afgelegd deelt zij met ons in dit interview, haar verhaal.
Lees verder

Zorgen is kunst

Jennifer is afgestudeerd verpleegkundige met een specialisatie in de palliatieve zorg en zorgtechnologie. Daarnaast brengt ze kunst en de zorg bij elkaar in haar serie 'Helden'. Wie zijn deze helden?
Lees verder

Operatieassistente met Gerse Sokken!

Een operatieassistente die helemaal weg is van sokken. Zo gek mogelijk met veel kleuren, verschillende thema’s en leuke prints. Wat voor een invloed hebben de sokken op de collega’s in het ziekenhuis, maar vooral op de patiënten?
Lees verder

Samen werken aan toekomst van de zorg?

Deel hier jouw verhaal.
Hét platform voor iedereen met een hart voor de zorg. Hier zien we het werk van de zorgprofessional, nodigen we ertoe uit en leren we van elkaar. Van zorgverhalen tot persoonlijke ontwikkeling, het komt allemaal aan bod. Wij bouwen aan de toekomst van de zorg.
Contact
info@ikwaardeerdezorg.nl
06 4045 7950

Copyright © 2021 Ik waardeer de zorg