Operatieassistente met Gerse Sokken!

Een operatieassistente die helemaal weg is van sokken. Zo gek mogelijk met veel kleuren, verschillende thema’s en leuke prints. Wat voor een invloed hebben de sokken op de collega’s in het ziekenhuis, maar vooral op de patiënten?
Deel dit verhaal:

Al zo lang ik mij kan herinneren draag ik al gekke sokken! Op de basisschool waren dat vrolijke kleuren en stipjes, plaatjes van Donald Duck of Barbie. Toen ik wat ouder werd ben ik de gekke sokken blijven dragen. Ik vond het gewoon leuk en dat is nooit meer overgegaan, gekke sokken zijn een passie geworden. En ik heb een goed gevulde sokkenlade met verschillende prints en thema’s. Als ik zwarte sokken nodig heb moet ik even zoeken.

Natuurlijk werd ik er vroeger wel eens gek op aangekeken, zeker omdat het nog niet echt hip was. Tegenwoordig is dat een heel ander verhaal. Bijna iedereen om mij heen heeft wel een paar gekke sokken in de kast! Zeker tijdens mijn werk als operatieassistente in het ziekenhuis zie ik veel mensen met kleurrijke sokken.

Operatieassistente

Ik heb de opleiding tot operatieassistent in December 2020 afgerond. Tijdens de opleiding viel het al gelijk op dat in het ziekenhuis iedereen met gekke sokken rondloopt. Dit zag ik tijdens mijn stages op de afdelingen, en ook bij de operatiekamers, recovery en holding. Alle personeelsleden hebben hetzelfde pak aan, dezelfde muts op en een mondmasker voor. Het enige wat echt onderscheidend vermogen geeft zijn de sokken die iemand draagt.

Het was ook mooi om te zien dat de grappige sokken de patiënten even afleidde van het moment. Even een leuk praatje over iets anders kan opluchten in een spannende situatie.

Sokkentrend

Buiten de ziekenhuizen is de vrolijke sokken trend ook steeds meer te zien. Dit geeft de wereld toch een beetje meer kleur. Het valt tegenwoordig op als iemand de ‘saaie’ witte of zwarte sokken aan heeft in plaats van een kleurrijk model.

Webshop

Tijdens mijn opleiding speelde ik al met het idee om iets te gaan doen met mijn passie voor sokken in combinatie met mijn vorige opleiding HBO Communicatie. Tijdens deze opleiding heb ik ook de minor Ondernemen gevolgd. Aan het eind van mijn opleiding tot operatieassistent heb ik in September 2020 de stap gezet om te starten met het verkopen van Gerse Sokken. Ik heb sokken ingekocht met de gedachte dat als het niets zou worden ik voorlopig geen sokken meer hoefde te kopen.

Gelukkig werd het Gerse Sokken concept heel goed ontvangen in mijn omgeving en kon ik mijn website al snel uitbreiden tot webshop. Het onderhouden en invullen van de webshop doe ik zelf. Dit omdat ik het erg leuk vind om te doen en het ook fijn is om het in eigen handen te houden. Zo kan ik snel schakelen als er nieuwe producten zijn.

De webshop breidt zich nu steeds verder uit met verschillende producten. Ik vind het door mijn medische achtergrond ook heel erg leuk om de sokken met medische prints te verkopen. De compressiekousen met vrolijke printjes draag ik zelf ook tijdens lange operaties. Het voorkomt vermoeide benen en ze zitten erg lekker. Deze kousen zijn stiekem mijn favorieten!

Samenwerkingen

Ik ben de afgelopen tijd ook in aanraking gekomen met andere bedrijven en vind het superleuk om met hun samen te werken. Ik verkoop nu van twee andere bedrijven sokken via mijn webshop, dit zal zich in de toekomst nog verder uit breiden. Ik kies de modellen die het beste bij Gerse Sokken passen en kan zo een uitgebreid assortiment aanbieden. Er wordt ook gewerkt aan een eigen Gerse Sok, die komt hopelijk dit jaar op de markt! Dit wordt natuurlijk een vrolijk en kleurrijk model.

Goede doelen

Afgelopen weken heb ik mijn eerste actie gedaan voor het goede doel Pink Ribbon. Tijdens deze actie heb ik €125 opgehaald om te doneren tijdens Wereldkankerdag op 4 februari. Dit gaf echt een super goed gevoel en daarom volgt er binnenkort weer een nieuwe actie om een ander goed doel te ondersteunen. Het is ook heel gaaf om te zien hoeveel mensen de goede doelen een hart onder de riem willen steken. Zelfs in deze tijd!

Benieuwd naar de sokken? Bezoek dan de webshop op de website www.gersesokken.nl

Hier bouwen we aan de toekomst van de zorg, bouw jij met ons mee?

Meer verhalen uit de zorg

Kübra van KARAkter

Wat is jouw droom? Kun jij je droom omzetten naar een doel? Welke doelen heb jij voor jezelf opgesteld? Wat ga jij eraan doen om deze doelen te behalen? In hoeverre geloof jij in jezelf? Wedden dat jij ook alles kan bereiken zolang jij in jezelf gelooft!?
Lees verder

Zorgen is kunst

Jennifer is afgestudeerd verpleegkundige met een specialisatie in de palliatieve zorg en zorgtechnologie. Daarnaast brengt ze kunst en de zorg bij elkaar in haar serie 'Helden'. Wie zijn deze helden?
Lees verder

Croupier of doktersassistente? Allebei!

Jessica Lisman werkt als croupier bij Holland Casino. Maar sinds de coronavirus aanwezig is, kan zij daar tijdelijk niet meer werken. Zij koos ervoor om te focussen op haar interesse in de zorg. Welk richting heeft zij uiteindelijk gekozen en waarom?
Lees verder

Regieverpleegkundige Anouk

Anouk is sinds februari 2020 begonnen als regieverpleegkundige. Na de corona golf is haar werkomgeving en functie aanzienlijk veranderd... Hoe is het voor haar om in deze tijden te werken als verpleegkundige? Zij verteld ons meer daarover.
Lees verder

Samen werken aan toekomst van de zorg?

Deel hier jouw verhaal.
Hét platform voor iedereen met een hart voor de zorg. Hier zien we het werk van de zorgprofessional, nodigen we ertoe uit en leren we van elkaar. Van zorgverhalen tot persoonlijke ontwikkeling, het komt allemaal aan bod. Wij bouwen aan de toekomst van de zorg.
Contact
info@ikwaardeerdezorg.nl
06 4045 7950

Copyright © 2021 Ik waardeer de zorg