Waarom intervisie?

Je bent zorgprofessional

Zoek je naar een oplossing voor jou persoonlijk of misschien een zorggerelateerd probleem? Zou je eens willen sparren met een breder veld dan het eigen team? Of ben jij misschien die zorgverlener die iets extra’s brengt binnen een interdisciplinair overleg?

Intercollegiale intervisie, georganiseerd door Ik waardeer de zorg en verzorgd door professionals met jarenlange ervaring in de zorg. Hier bespreken we in een veilige omgeving waar je tegen aan loopt en welke uitdagingen je hebt. De focus ligt op bewustwording van jouw eigen gedrag, gevoelens en hoe daarmee om te gaan. Inzichten opdoen, leren van elkaar, toepassen in de praktijk en uiteindelijk evalueren. Laten we de verbinding weer aan gaan en werken aan de toekomst van de zorg. Meld je aan voor een van onderstaande modules.
Direct aanmelden

Je waardeert jezelf

Ontmoet hier de mensen die in hetzelfde vakgebied werkzaam zijn als jij. Met wie anders dan hen kun je beter in gesprek gaan over jullie beroep? Zeker als we stilstaan bij de gebeurtenissen in de afgelopen tijd. We hebben het dan niet alleen over de heftige impact die corona heeft gehad op de zorg en jouw werkzaamheden hierin, maar ook de uitdagingen waar de zorg al jaren lang mee te kampen heeft. Denk aan het alsmaar groeiende personeelstekort door bijvoorbeeld ziekteverzuim of de zorgverlaters.
Daarnaast worden zorgprofessionals geconfronteerd met heftige situaties, zoals grensoverschrijdend gedrag of agressie. We kunnen stellen dat er niets zo dynamisch is als werken in de zorg. Het is dan ook belangrijk om goed stil te staan bij de gebeurtenissen en jezelf af te vragen welk impact de afgelopen tijd op jou heeft gehad. Hoe blijf je overeind staan, sterker nog, hoe blijf je plezier houden in jouw werk. Ga in gesprek in een veilige omgeving met gelijkgestemden die jou echt snappen.
Om het hart voor de zorg gezond te houden, verzorgen wij intervisiesessies gericht op de volgende thema’s:

Verzuim

Jij als zorgprofessional is waar het om draait. Hoe groter jouw plezier in het werk, des te beter kun jij de cliënt helpen. Maar wat als je niet de zorg kan leveren die je gewend bent? Wellicht omdat je voor een langere periode ziek bent of omdat je in een conflict geraakt bent met jouw werkgever. Er ontstaat verzuim… Wat de uitdaging ook is, bij Ik waardeer de zorg ga je met zorgprofessionals, uit dezelfde beroepsgroep, in gesprek en vind je de oplossing voor jouw uitdaging. Vragen over dit traject? Stuur ons een bericht.
Meld je aan

Persoonlijk leiderschap

Wat is nu echt belangrijk voor jou als zorgprofessional? Hoe zorg je voor jezelf en hoe bewaak jij jouw grenzen? Het zijn vragen die van wezenlijk belang zijn om helder te krijgen waar je energie van krijgt en wat je écht moet vermijden. Bij Ik waardeer de zorg ga je met zorgprofessionals, uit dezelfde beroepsgroep, in gesprek met elkaar. Binnen dit traject verwerf je inzichten die gaan over jouw gedrag, maar ook over jouw gedachten en overtuigingen die, al dan niet onbewust, bepalend kunnen zijn voor de samenwerking met jouw collega’s. Deze inzichten zijn waardevol voor jou in de rol van zorgprofessionals, maar ook voor jezelf als persoon. Ben je benieuwd en wil je graag meer weten over dit traject? Stuur ons een bericht.
Meld je aan

Je wil groeien

Wat levert intervisie met elkaar op?
  • Leren van elkaar
  • Persoonlijke groei
  • Collegiale verbinding (netwerk)
  • Praktische oplossingen
  • Oefenen met nieuw gedrag
  • Uitlaatklep
  • Gereedschap voor de toekomst

Eerst wat meer weten?

Contact Form

Samen werken aan toekomst van de zorg?

Schrijf je in voor intervisie.
Hét platform voor iedereen met een hart voor de zorg. Hier zien we het werk van de zorgprofessional, nodigen we ertoe uit en leren we van elkaar. Van zorgverhalen tot persoonlijke ontwikkeling, het komt allemaal aan bod. Wij bouwen aan de toekomst van de zorg.
Contact
info@ikwaardeerdezorg.nl
06 4045 7950

Copyright © 2021 Ik waardeer de zorg